Утицај дизајна на спортске објекте

Автор: Сања Крсмановић Величковић

Журнал: Sport Mediji i Biznis @journal-smb

Статья в выпуске: 1 vol.5, 2019 года.

Бесплатный доступ

Спољашњост објекта, екстеријер, изражава визуелну представу, доживљај и осећај код посетилаца и самим тим има значај. Дизајнери сматрају да се атрактивношћу уређеног простора изазива жеља, задовољство и лојалност посетилаца јер очекују непоновљивост осећања, изненађење, али и хармонију боја, облика и величина. Данас дизајнерска решења обликују светску материјалну културу у борби за предност у глобалној тржишној трци. Утичући и мењајући наше стваралачке и потрошачке активности, потребе, идеје и вредности, дизајн је почео да мења и наша животна искуства, као и виђење света око нас.

Дизајн, спортски објекти, примена дизајна, архитектура

Короткий адрес: https://sciup.org/170203654

IDR: 170203654

Список литературы Утицај дизајна на спортске објекте

  • Крсмановић Величковић, С. (2018). Дизајнирање у хотелијерству као фактор диференцирања хотелског производа. Докторска дисертација. Београд: Универзитет Сингидунум.
  • Scribd. (2016). Индустријски дизајн, предавања. Преузето са: https://www.scribd.com/doc/245297404/Industrijski-dizajn-predavanja-pdf
  • Службени лист СЦГ, бр. 61/04. (2004). Закон о правној заштити дизајна.
  • Крсмановић, С. (2009). Дизајн као маркетиншко средство спортског профита. Седма научна конференција са међународним учешћем „Физичко васпитање, спорт, кинезитерапија“. Бугарска.
  • Рошин, J. (1977). Архитектура и туризам. Задар: Саветовање.
  • Черовић,С., Чомић, Ђ. (2013). Пројектовање и изградња хотелa. Београд: Универзитет Сингидунум.
  • Дугалић, С. (2007). Менаџмент спортских објеката. Београд: Висока школа за спорт.
Статья научная