Промоција спортско рекреативне и туристичке организације

Автор: Јован Марковић, Игор Радошевић

Журнал: Sport Mediji i Biznis @journal-smb

Статья в выпуске: 1 vol.1, 2015 года.

Бесплатный доступ

Туристички објекти и предузећа морају осмишљавати нове начине за привлачење муштерија како би били конкурентни на растућем тржишту туристичких производа и услуга. Својим капацитетима морају изаћи у сусрет пробирљивим туристима, којима природно окружење више није довољно да донесу одлуку да проводе свој одмор на одређеном месту. Садржаји спортске рекреације су један од начина за проширење туристичке понуде, којима би требало привући ону категорију туриста који воде активан начин живота, па самим тим имају жељу да се и на одмору баве неким додатним физичким активностима. За информисање и привлачење ове групе туриста морају се искористити све маркетиншке и промоционе комбинације како би дошло до куповине туристичког производа и услуге, и како би се о туристичкој понуди обавестио што шири круг потенцијалних муштерија, што за последицу треба да има повећање профита у туристичким организацијама и околини у којој оне послују.

Еще

Промоција, спорт, рекреација, туризам

Короткий адрес: https://sciup.org/170203705

IDR: 170203705

Список литературы Промоција спортско рекреативне и туристичке организације

  • Bartoluci, M., Čavlek, N. i saradnici: “Turizam i sport – razvojni aspekat”, Školska knjiga d. d., Zagreb 2007.
  • Blagajac, M., “Teorija sportske rekreacije”, dr Mithat Blagajac, Beograd 1994.
  • Bošković, B.: “Atletski programi u funkciji razvoja banjskog turizma u Vojvodini”, Međunarodna konferencija “Decentralizacija i regionalni razvoj Srbije”, Kanjiža, 2012.
  • Čerović, S.: “Strategijski menadžment u turizmu”, Univerzitet Singidunum, Beograd 2009.
  • Gočević, L., “Slobodno vrijeme kao činilac u formiranju savremene ličnosti”, Časopis za teoriju i praksu savremene škole i predškolstva “Nova škola” broj IX/X, Pedagoški fakultet Bijeljina, jun 2012. god.
  • Maksin-Mićić, M.: “Turizam i prostor”, Univerzitet Singidunum, Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment, Beograd, 2007.
  • Milenović, B., Ratković, M.: “Marketing”, Cekom books d.o.o., Sremski Karlovci 2012.
  • Popesku, J.: “Marketing u turizmu i hotelijerstvu”, Univerzitet Singidunum, Beograd 2013.
  • Pavlović, J.: “Zdravstveni turizam i evrointegracije Republike Srbije”, Ciklus konferencija “Bezbednost u postmodernom ambijentu”, zbornik radova, knjiga IX, ur. prof. dr Slobodan Nešković
  • Ratković, M., Grubić, G., Marković, J.:“Ethics in Public Relations”,International journal of economics and law: scientific magazine reflecting trends in law, economics and management, Vol. 6, No. 6, ur. Života Radosavljević, Novi Sad, 2012.
  • Savić, Z., Bratić, M., Stojiljković, N.: “Rekreativni turizam, organizacija zimovanja i letovanja sa aspekta nastave aktivnosti u prirodi”, Naučno-stručni časopis iz oblasti sportskih i medicinsko-rehabilitacionih nauka “Sportske nauke i zdravlje” broj 2, Panevropski Univerzitet “Apeiron” Banja Luka, oktobar 2012.
  • Živković, B.: “Turizam u funkciji ravnomernog regionalnog razvoja i održivog korišćenja biodiverziteta”, Ciklus konferencija “Bezbednost u postmodernom ambijentu”, zbornik radova, knjiga IX, ur. prof. dr Slobodan Nešković
  • http://www.apeiron-uni.eu/lycboardclient/Detail.aspx?DocumentID=1777
Еще
Статья научная